Metallitähdet ja autot

Niin lujasti kuin rocktähtien ja nopeiden autojen tiet ovat läpi rokin historian ristenneet, harvemmin musamediassa on luotu tarkempia katsauksia siihen, millaisilla kaaroilla metallistarat kurvailevat. Siihen tulee nyt korjaus. Tässä siis viisi kuuluisaa raskasta rokkaria vielä raskaampine kulkuneuvoineen.

 

BRIAN JOHNSON, AC/DC:stä kuulovammansa vuoksi syrjään jäänyt vokalisti, on mitä luultavimmin maailman tunnetuin autoja keräilevä hevirocktähti. Johnsonilla on Quest TV:llä oma autoja käsittelevä sarja Cars that Rock, mies ajaa vuosikerta-autoilla kilpaa ja onpa mies kirjoittanut autoharrastuksestaan myös kirjan Rockers and Rollers.

Johnsonin kärryistä tunnetuin ovat V8-moottorinen vuoden 1965 Lola T70 Mark 1, joita rakennettiin vain 15 kappaletta. Johnsonilla on niistä runkonumerolla 15 merkitty yksilö (kuvassa yllä). Hänen vuoden 1928 Le Mans -runkoinen 4.5-litrainen Bentleynsä on esitelty jopa supersuositussa Top Gear -ohjelmassa.
 

Suomalaisista metallitähdistä autoharrastustaan eniten lienee avannut Children Of Bodomin kitaravelho ALEXI LAIHO, jota haastateltiin autoaiheesta Soundiinkin muutama vuosi sitten.Hänen vuoden 1974 7.4-litrainen isolohko Dodge Monaconsa on päätynyt yhtyeen promovalokuviinkin (alla).

Teknarille Laiho kertoi vuonna 2012 tykkäävänsä kaahat ja polttaa kumia, ja että "Jenkki V8:n hörpötys on hienompaa kuin mikään musiikki."

 

Shock Rockin isä, äiti ja peruskivi ALICE COOPERIN silmäterä on Aston Martin DB7. Kuvassa olevan viisilitraisen vuoden 2005 Ford Mustangin hän myi eBayssa 2006.

Alicen kookasta autokokoelmaa on esitelty laajemminkin alkuvuodesta ilmestyneellä videolla: 

 

Myös Metallican JAMES HETFIELD on varsinainen moottoripää. Hän rakastaa kustomoituja autoja, niiden taidetta ja on jopa nimennyt autonsa nimillä, joita vain metallimies voi keksiä. Hänen tylynnäköinen vuoden 1936 Fordinsa (kuvassa alla) on "Iron Fist" ja RD Kustomsin rakentama Lincoln Zephyr 1937 tottelee nimeä "Voodoo Priest".

Papa Het kertoi kiintymyksestään autoihin 2013: 

Hetfieldin koko autokokoelma on myös esitelty Youtubessa: 

 

Five Finger Death Punchin rumpali JEREMY SPENCER puolestaan rakastaa Mersuja. Hänen lempiautonsa on vuoden 2014 Mercedes-Benz S550.

Spencerin ensimmäinen Mercedes oli uutena ostettu 2011 Mercedes-Benz C300, ja hän ehti ajaa myös C350:ttä ennen S-sarjalaisiin siirtymistään. Nykyisin hän liisaa autonsa. Jeremy kertoo:

“Olen ajanut Mersuja nyt jokusen vuoden, ja joka kerta kun leasing-sopimukseni umpeutuu, päädyn vaihtamaan aina isompaan ja uudempaan. Rakastan näitä autoja. Ne ovat mahtavia, niissä ei ole mitään mistä en pitäisi. S550:stä löytyvat kaikki ikinä haluamani ylellisyydet."

Suomalaisille Mersu-kuskeille parhaat varaosat tarjoaa www.autonvaraosat24.fi. Niistä lisää seuraavassa:

 

 

Lukukertoja : 1327   Palaa »