Hevimetallimuusikot sekä heidän rakkaimmat harrastuksensa

On kenties sanomattakin selvää, että metallimuusikot tekevät vapaa-ajallaan myös jotakin aivan muuta kuin musiikkia. Tässä artikkelissa esittelemme huippumuusikoita sekä heidän harrastuksiaan metallimaailman ulkopuolella.

Kukaan työtä tekevä ihminen tuskin viihtyy valitsemansa alan parissa vuorokauden ympäri – vaikka kuinka kiva ammatti olisikin. Päinvastoin, vapaa-ajalla on ehdottoman tärkeää tehdä jotakin muuta kuin leipätyötä, sillä se antaa elämään mukavaa vaihtelua sekä rentouttaa työn ikeestä. Ja kyllä, myös muusikon ammatti käy tietenkin työstä. Keikkamatkat, vaihtuvat maisemat, hotelliyöt sekä bändikaverien jatkuva läheisyys vaativat varmasti verot rokkikukosta jos toisestakin, joten sen vuoksi onkin hyvä ottaa harrastukseksi esimerkiksi liikunnallisia tai aivoja haastavia harjoitteita. Mutta mitä muusikot sitten harrastavat? Ensimmäisenä asiaa miettiessä saattavat tulla mieleen älypelien tai liikunnan sijasta biletys sekä villi elämäntyyli. Tosiasiassa muusikoiden vapaa-ajan mieltymykset voivat yllättää – siksi esittelemmekin nyt neljä mieleenpainuvinta muusikkoa harrastuksineen.

Ensimmäinen heistä on Megadethin monilahjakas Dave Mustaine. Miehen kiinnostuksen kohteisiin kuuluu lukuisia harmaita aivosoluja stimuloivia sekä pulssia nostattavia harrastuksia, kuten esimerkiksi laskuvarjohyppy, kamppailulajit, salilla treenaus sekä hevosten jalostaminen sekä niiden kanssa puuhailu. Lähestulkoon samankaltaiset kiinnostuksen kohteet pätevät myös Metallican James Hetfieldiin, sillä mies harrastaa vapaa-ajallaan muun muassa metsästystä sekä useita erilaisia urheilulajeja. Hetfield rakastaa skeittausta, mutta miehen skeittiharrastus on bändikavereiden toimesta kiellettyjen asioiden listalla aina Metallican kiertueen aikana – eihän bändillä olisi varaa menettää nokkamiestään kesken keikkarupeaman. Skeittauksen lisäksi Hetfield rakastaa myös vanhojen autojen entisöintiä sekä kustomointia, mutta kenties kiinnostavin miehen harrastuksista on kuitenkin mehiläisten tarhaus. Knoppitietona voimme lisätä sen, että Hetfield on kertonut mehiläisen pistäneen häntä useammin kuin yhden kerran.

Iron Maiden -yhtyeen basisti sekä monitoimimies Steve Harris puolestaan tunnetaan innokkaana jalkapallon ystävänä. Harris kokeili siipiään jopa ammattilaissarjassa pelatessaan aikoinaan West Ham United -joukkueen riveissä. Nykyään Harrisin jalkapalloharrastus on kuitenkin, nimensä mukaisesti, harrastelijatasolla – eikä ihmekään, sillä huippusuositun bändin jäsenellä ei toki olisi aikaa ammattilaistasoisen jalkapallon pelaajan elämään treeneineen ja otteluineen.

Slayerin Kerry Kingillä puolestaan on hieman rokahtavampi tai metallisempi harrastus, jos näin voi todeta. King nimittäin kerää harrastuksenaan erilaisia käärmeitä, ja hänen kanssa matelijoiden fanikerhon jäsenyyden jakaa kukapas muukaan kuin Alice Cooper, joka on itse asiassa totuttu näkemään usein poseeraamassa käärmeiden kanssa. Käärmeharrastuksen tasapainoksi Alice Cooper viihtyy mainiosti golf-viheriöillä. Tool-yhtyeen Maynard James Keenan puolestaan on ollut jo vuosikymmeniä intohimoinen viinien ystävä, ja mies käänsikin intohimonsa bisnekseksi hankkiessaan oman viinitilan sekä perustaessaan oman, Winey Wine -nimeä kantavan viinimerkin.

Yksi suhteellisen suosittu harrastus kuitenkin yhdistää useita metalli- ja rock-muusikoita – nimittäin pokeri. Pokerin jännittävä maailma onkin varmasti hyvä valinta monelle kiertuematkoilla reissaavalle muusikolle, sillä kiertuebusseissa ja lennoilla tapettava aika taittuu varmasti rattoisasti vaikkapa nettipokerin parissa. Jotkut muusikot saattavat jopa inspiroitua pokerista kappaleidensa lyyrikoita varten – vai uskotko Motörheadin hittikappale Ace of Spadesin (suomennettuna Pataässä) olevan nimitykseltään vain sattuman sanelema juttu?

Jo edesmenneen Lemmy Kilmisterin lisäksi pokerifaneina tiedetään esimerkiksi Alice in Chainsin Jerry Cantrell sekä Anthraxin Scott Ian, joista molemmat nähdään toisinaan myös maailmanluokan pokeriturnausten pöydissä. Scott Ian on menestynyt pelin parissa suhteellisen hyvin: mies sijoittui 637:lle sijalle World Series of Poker -turnauksessa. Vaikka järjestysluku kuulostaakin melkoisen heikolta, nettosi mies sijoituksestaan peräti 20 000 dollaria. Myös Metallican Kirk Hammett tunnetaan pokerin pelaajana, kauhuelokuvien keräilijänä sekä surffaajana.

Enimmäkseen hard rockiin tai alternative rockiin yleensä yhdistettävä Dave Navarro viihtyy muiden tavoin pokeripöydässä, ja mies onkin ottanut jopa osaa julkkiksille tarkoitettuun Celebrity Poker Showdown -ohjelmaan. Ohjelmaan osallistuvat kuuluisat näyttelijät, urheilijat sekä muusikot, ja siinä voitetut rahat menevät lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Yleensä ohjelmassa pelataan Texas Hold'em -pelin suosituinta No Limit -versiota, jossa pöytään voi laittaa minkä tahansa summan edestä panoksia.

Jutun lopputulemana voidaankin siis pitää sitä, että rokkitähtien hurjasta ja villistä maineesta huolimatta myös moni heistä harrastaa ja elää aivan kuten me taviksetkin – jos joku siis muuta on tohtinut epäillä. Mutta kuten mehiläisiä tarhaavasta Hetfieldistä tai kauhuelokuvia keräävästä Hammettista voimme huomata, tekevät hieman eriskummallisemmat harrastukset muusikoista vain ja ainoastaan kiinnostavampia!
 

Lukukertoja : 488   Palaa »